Povijest škole

     Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu sljednik je Trgovinskog školskog centra i Ugostiteljskog školskog centra. Centralna škola učenika u trgovini započela je radom školske godine 1953./54., a 1961. godine prerasla je u Trgovinski školski centar. Ugostiteljska škola započela je s radom školske godine 1955./56. kao područno odjeljenje Centra u Opatiji. 1962. godine škola se osamostalila i registriran je Ugostiteljski školski centar. Trgovinski i Ugostiteljski školski centar 01. srpnja 1963. godine integrirali su se u jedinstveni Školski centar za robni promet.

 

     U Centru su radile tri škole: Trgovinska, Ugostiteljska i Hotelijerska škola koja je osnovana 1972./73. Školski centar za robni promet i Školski centar «Vitomir Širola Pajo» integrirali su se 01. rujna 1977. godine u Centar odgoja i usmjerenog obrazovanja u trgovini, ugostiteljstvu, turizmu, prehrani, tekstilu i uslužnim djelatnostima - «Vitomir Širola Pajo». 1992. godine izvršena je podjela na dvije škole: Srednja škola Pula i Obrtnička škola Pula, a 1997. godine Srednja škola Pula promijenila je naziv u Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu.,a locirana je u dvije zgrade ( Kandlerova 48 i Brijunska 3 ).

 

     Škola je u proljeće 2003. primljena u članstvo AEHT-e, najveće europske asocijacije hotelijersko - turističkih i ugostiteljskih škola.